+ 46 708 993016 info@touradria.se

Västindien/Karibien

Västindien

Segla i Västindien/Karibien

Västindien – Karibien ett fantastiskt vinterresmål

Några av öarna har höga berg och regnskogar med ett rikt djurliv medan andra är omgivna av vackra korallrev. Överallt finns bra möjligheter till vattenaktiviteter som t.ex dykning, snorkling och vindsurfing. Även på land finns mycket att göra. Vackra botaniska trädgårdar, imponerande vattenfall, regnskogsexpeditioner. Mysiga barer och restauranger med det creoliska köket finns i varje gathörn. I skymningen sprider sig den lokala musiken och då är det bara att följa med och dansa natten lång. Vill ni sedan ha lugn och ro, är det lätt att hitta en egen vik att ankra för natten.
Till Windward Islands som är ett mindre område hör de 4 huvudöarna Martinique, St Lucia, St Vincent och Grenada. Hit hör också de små öarna mellan St Vincent och Grenada, som med ett gemensamt namn kallas Grenadinerna. Passar för segling året om. Utgår ni från Martinique kan ni besöka bl a St Lucia och St Vincent. Öarna är gröna och lummiga och på några av dem växer tropisk regnskog. Lägger man ihop de bländande vita stränderna, det turkosskimrande vattnet, den välsmakande maten och de vänliga människorna, får man ett semesterparadis som är svårt att konkurrera ut! Förutom bra segling, finns möjligheter till flera vattenaktiviteter som t ex havsfiske, dykning, snorkling. Vattnet här är rikt på koraller och fiskar i regnbågens alla färger och för dykentusiaster finns gamla vrak att utforska. Det här är ett område som passar de flesta, med möjligheter till stopp i både livliga hamnar och gömda små vikar.
Grenadinerna som små ädelstenar är öarna utspridda i det turkosskimrande havet. Några är stora, medan andra bara består av en liten strand och några palmer. Hit åker man i första hand för att koppla av och njuta av den fantastiska naturen.

Bokning av hamnar:

Vi rekommenderar att ni bokar hamnar samt restauranger några dagar i förhand så att ni kan vara säkra på att ni har plats när ni väl kommer dit.

Segla i Karibien

Segla i Karibien

Share This