+ 46 708 993016 info@touradria.se

Sverige

Segla i Stockholm

Segla i Göteborg

Segla i Gotland

Segla i Sverige

Segling i Sverige

Stockholm
Att segla i Stockholm ‘s skärgård är ett rofyllt sätt att upptäcka havsmiljön och den unika naturen som skärgården har att erbjuda. Med vinden som enda drivkraft färdas du över vattnet. Navigera mellan de tiotusentals öarna i skärgården och hör bara vågornas kluckande mot skrovet. Njut av lunchrast i en undangömd vik, ta ett dopp i havet eller varför inte bara slappa i solen?

Befinner man sig runt Stockholm är Husarö ett tips för den som vill uppleva en lite mindre ö i trevlig skärgårdsmiljö och uteservering.

Göteborg
Havet är en självklar del av Göteborgs identitet. Det avspeglar sig i hamnarnas kranar, stenabåtarna som kommer och går, och inte minst på menyerna bland stadens restauranger. Det märks även i det stora intresse för segling och båtar som finns i staden. Göteborg och närområdet har stått som värd för flera stora seglingstävlingar och är ett stopp i den världsomspännande tävlingen Volvo Ocean Race.

Strax utanför Strömstad i norra Bohuslän hittar vi Kosteröarna som består av de två öarna Nord- och Sydkoster. Vill du ha trevlig segling är Kosteröarna med sina många skär och holmar ett måste. Det finns flera gäst- och naturhamnar att lägga till vid för att efter en bit mat upptäcka öarna till fots.

Seglar man i Bohuslän bör man också besöka Göteborgs skärgård. Söder om Göta Älv finns det mysiga skärgårdssamhället Brännö som bland annat är känt för jordbruket, lots-historien, tullarna och såklart Lasse Dahlqvist visor. På Brännö finns sandstränder för barnfamiljen, badbryggor och hopptorn, och varför inte ta den klassiska dansen på Brännö brygga i Husvik på sydvästra sidan?

Gotland
Slite skärgård är Gotlands enda skärgård med ett 10-tal obebodda öar, Flera med fina angörningsbryggor. Har ni tänkt segla till Gotland så borde ni göra östra sidan och Slite till ett självklart mål. runt om i Slite skärgård finns det flertalet sjökrogar att besöka med lätta dagsetapper.

Slites inre skärgård och vägumeviken är ypperligt för jollesegling oavsett kunskapsnivå. I Slite finns det jollar, mindre kölbåtar och havskajaker att hyra.

Visby är en fantastisk hamn om man vill uppleva segling. Man kommer direkt ut på öppet vatten och kan välja bästa möjliga väg för maximal segling oberoende av vindriktning.

Kontakta oss för ett Snabbt Förslag för segling i Sverige idag.

Bokning av hamnar:

Vi rekommenderar att ni bokar hamnar samt restauranger några dagar i förhand så att ni kan vara säkra på att ni har plats när ni väl kommer dit.

Segla i Sverige

Segla i Sverige

Share This