+ 46 708 993016 info@touradria.se

Segla i Frankrike

Frankrike

Medelhavet Frankrike

Frankrike Hyr båt på Rivieran.

En resa till Frankrike kan innebära allt från en cityresa till storstaden Paris och Disneyland till strandliv på rivieran, Formel 1 i Monaco eller skidåkning i de franska Alperna.

Landet har en lång kust mot Atlanten och Engelska kanalen samt kust mot Medelhavet. I söder gränsar Frankrike mot Spanien och Andorra, i öster mot Monaco, Italien och Schweiz, och i nordost mot Luxemburg, Tyskland och Belgien. Populära besöksmål är Paris, slotten i Loiredalen, badorterna på Rivieran och Alpernas vintersportorter. Vinet och maten i det traditionsrika franska köket lockar även många turister.

Franska rivieran är kuststräckan vid Medelhavet i provinsen Provence, från italienska gränsen i öster till Toulon i väster. På franska och flera andra språk benämns den Côte d’Azur. Franska rivieran är en del av den kuststräcka mellan Toulon och italienska La Spezia som under lång tid benämnts Rivieran.

Bokning av hamnar:

Vi rekommenderar att ni bokar hamnar samt restauranger några dagar i förhand så att ni kan vara säkra på att ni har plats när ni väl kommer dit.

Segla i Frankrike

Segla i Frankrike

Share This