+ 46 708 993016 info@touradria.se

Korsika

Frankrike Korsika

Segla i Korsika

Korsika är kontrasternas ö

Om landtungan Cap Corse är öns norra höjdare, är staden Bonifacio pärlan i söder.
När vi ser stan på avstånd, ser fjorden som klyver den, ser husen som balanserar på klippkanten, då tappar vi andan. När bilen nått backkrönet och vi rullar nedåt, mot staden – då känns det som att köra rakt in i en sagobok.
Bonifacio är egentligen en pyttestad. Här bor knappt 3 000 människor. Men stan är en turistmagnet och drar till sig så många besökare och säsongsjobbare att det blir trångt i gränderna, åtminstone under högsäsong, och åtminstone i gränderna.
Vi går en sväng i det luftigare hamnordet och tittar på lustyachter. Liksom övriga Korsika drar Bonifacio till sig Europas jetset med smak för guldkantat båtliv. Nästan hälften av ön faller inom en park vars vandringsleder inkluderar den utmanande GR 20. Stränderna sträcker sig från upptagen Pietracorbara till avlägsna Saleccia och Rondinara. Det har varit en del av Frankrike sedan 1768, men behåller en distinkt italiensk kultur.

Bokning av hamnar Frankrike:

Vi rekommenderar att ni bokar hamnar samt restauranger några dagar i förhand så att ni kan vara säkra på att ni har plats när ni väl kommer dit.

Segla i Korsika

Segla i Korsika

Share This