+ 46 708 993016 info@touradria.se

Gran Canaria - Kanarieöarna

Kanarieöarna Spanien

Segla i Gran Canaria

Tenneriffa

Lanzarote

Gran Canaria är en av Spaniens Kanarieöarna

Gran Canaria
är en av Spaniens Kanarieöarna, utanför nordvästra Afrika. Det är känt för sina svarta lava och vita sandstränder. Dess södra stränder inkluderar livliga Playa del Inglés och Puerto Rico samt lugnare Puerto de Mogán och San Agustín. I norr är huvudstaden Las Palmas ett stort stopp för kryssningsfartyg och taxfree-shopping. Öns inre är lantligt och bergigt.

Teneriffa
är den största av Spaniens Kanarieöarna utanför Västafrika. Det domineras av Mt. Teide, en vilande vulkan som är Spaniens högsta topp. Teneriffa kanske är bäst känt för sin Carnaval de Santa Cruz, en enorm festival före fastan med parader, musik, dans och färgglada kostymer. Ön har många stränder (med sand från gult till svart) och resortområden, inklusive Los Cristianos och Playa de las Américas.

Lanzarote,
en av Kanarieöarna utanför kusten i Västafrika som administreras av Spanien, är känd för sitt varma väder året runt, stränder och vulkaniska landskap. Timanfaya Nationalparks steniga landskap skapades av vulkanutbrott på 1730-talet. Cueva de los Verdes har grottor som bildas av en underjordisk lavaflod. Östkustens resort Puerto del Carmen är hem för vitkalkade villor, stränder och dykcenter.

Bokning av hamnar:

Vi rekommenderar att ni bokar hamnar samt restauranger några dagar i förhand så att ni kan vara säkra på att ni har plats när ni väl kommer dit.

Segla i Gran Canaria

Segla i Gran Canaria

Share This