+ 46 708 993016 info@touradria.se

Segla i Norge

Segla i Norge

Segla i Norge

HYR BÅT OCH SEGLA I  NORGE

                                                Norge är ett fantastiskt Seglingsresemål
                                                                  Oslo m.m.

Storstadsfjord med utmaningar
Inre Oslofjorden är den del som ligger norr om det smala Drøbakssundet. Fjorden är belägen i Oslo och Akershus fylken. Den sträcker sig ända in till hamnbassängen framför Rådhuskaia i staden Oslo. Den är 3 till 7 kilometer bred.

Norge erbjuder med sin imponerande kustlinje av höga berg som möter djupa fjorder och små öar en idyllisk destination för seglingssemester. Planera din semester runt små obefolkade öar som Sjernarøyane, Kvitsøy, Utsira och Røvær men missa heller inte oerhört vackra fjordarna Lysefjorden, Jøsenfjorden and Erfjorden.

Inom seglings området finns det många skyddade ställen att ankra, i marinor där du kan bunkra upp med mat, vatten och el, eller så kan du ankra gratis vid en av de många lugna, naturliga vikarna eller lägga till vid en pir som många öar erbjuder.

Om du älskar att vara ute i naturen kan du kombinera din seglingssemester med en mountainbike tur. Du kan ge dig själv en utmaning med att bestiga ett 900 m högt berg i en av fjordarna, eller för något lite mer avslapplande ta dig an en 200 m topp på en av öarna.
Det finns gott om spännande attraktioner i området, t ex Predikstolen, Kjerag och Lysefjorden. Vandringen till Predikstolen är en av de mest populära sakerna att göra i området. Du kan ta en av de dagliga bussarna från Jørpeland till botten av Predikstolen. Därifrån är det ca 2 timmars vandring per väg till Predikstolen.

Om du gillar stadsliv, utforska Stavanger, den största staden i regionen och känd för sitt sin starka kulturella och historiska identitet. Staden har en lång tradition inom skepps-och fiskeindustrin, känd för sina sardinburkar från tidigt 1800tal till 1970 talet.

Segelbåt Västindien/Karibien Motorbåt Västindien/Karibien Katamaran Västindien/Karibien 

Segla i Norge

Share This